Willy Föreningens grundare och överkucku, det är han som håller i de flesta trådarna (tror han!) Willy äger guldvaskning i Filipstad. När han inte har folk som vaskar guld, gräddar han oftast våfflor på utpostens kafé, som han äger och driver tillsammans med sin fru Nina...>>Maila willy.
Nina Föreningens stenrikaste kvinna. Det är hon som egentligen håller i trådarna, vad brukar man säga? "Bakom varje stor man finns en ännu större kvinna". Hon ser till så att Willy gräddar våfflorna...>>Maila Nina.
Petter Föreningens surdeg* och virrpanna. tappar oftast bort hatten när han är ute. När hatten väl sitter på huvudet så saknar han troligtvis vaskpannan. Medlem i GGF och tävlar i guldvaskning (om han inte har tappat bort vaskpannan)...>>Maila Petter.

*Fotnot: Surdeg kallar man i guldvaskarkretsar någon som tillbringar mycket tid på att vaska guld.
Åtorpar'n Föreningens professor och snille. Försöker med vild förtvivlan att hitta genvägar till en ofarlig och enkel raffinadierings process för att skilja ur mikroguldet från allt annat. Svårt att lyckas trots citronsyra, då pulvret som blir kvar kan bli lika explosivt som trotyl.
Patrik Föreningens lilla kvasi kemist, har fastnat för flouriserande mineral och silikater. Har en högsta dröm om att lära sig att odla silikater. Söker i vild förtvivlan kunskap om det krävs ett visst tryck för att få fram t.ex. bergskristal eller ametist. Kan framstå som en finne i röven på de andra i sin förtvivlade kunskapstörst. Han vaskar även guld, väl där så sköter han grovjobbet och låter sin flickvän Carina sköta finvaskandet. ..>>Maila Patrik.
Carina Föreningens finvaskare nr.1. Tålamodet tryter alldrig när det finns svartsand i pannan. Definitivt inte kontaktbar medans hon utövar sin hobby, det kan inte finnas ett korn som undgår henne. Led dock av guldfeber i början av sin karriär då allting som "lyste" var guld. Har dock skaffat sig öga för skillnad mellan kis och guld. Rotar även runt bland stenarna i Jädraås trakten i Ockelbo kommun. Utmejsling av diverse mineraler lämnar hon dock över till pojkvännen Patrik. ..>>Maila Carina.
Rocka Föreningens senaste nytillskott. Gick genast upp i brygga då Patrik presenterade flouriserande mineral för honom. Efter en oförglömlig fredagskväll i Långban var han såld och en given medlem hos vännerna. Har också utvecklat ett starkt intresse för stenslipning och kommer troligtvis att göra hobbykarriär inom nämnda område inom kort. Har ännu inte provat på guldvaskning, men kommer att få möjlighet under sommaren -05.